Golvlampor i massor av olika stilar

     

Belysning är viktigt för alla typer av rum. I varje rum bör flera ljuskällor finnas, på olika ställen, i olika styrkor och olika utföranden. Golvlampor finns i många olika stilar och det är rekommenderat att ha flera sorter i t.ex. vardagsrummet. Det första man kan fundera över är om den ska lysa upp mot taket, alltså vara riktad uppåt eller om den ska kunna riktas nedåt och kanske fungera som läslampa. Det finns förstås de golvlampor som kan göra både och. Andra har bara en enkel skärm runt hela glödlampan och ger ett skönt sken i hela rummet.

Dekorativa golvlampor är mest till för att vara mysbelysning och de kan helt klart lyfta ett helt rum. Fyrkantiga eller cylindriska varianter har blivit mode de senaste åren och visst är de stiliga och speciella där de står bredvid favoritfåtöljen? En annan typ som har flera mindre lampor i en grupp är väldigt praktiska då man kan välja vilka av dem som ska vara tända. På så sätt kan man få ordentligt med ljus när man vill och mer dämpad belysning när situationen kräver. Man kan t.o.m. vara så kreativ att man använder en utomhuslampa som egentligen är för trädgårdsbruk inne i vardagsrummet.
Oförskämt snygga golvlampor

Ibland kan det stå mellan att välja en snygg golvlampa och en praktisk. Idag finns många otroligt flashiga lampor på marknaden. De kanske mest har en häftig form och något fräsigt mönster på skärmen men det är sällan dessa lampor som faktiskt är praktiska och kommer att bli din favorit att sitta i skenet och läsa till. Det är därför man ofta behöver mer än en. En som är till för myspys och en som ger ett lagom starkt ljus för tidningen en mörk novemberkväll. När man ser på tv vill man ofta ha någon form av svag belysning. Fundera över vad du kommer att göra i rummet där lamporna ska stå och hur du vill ha det då.

För den som tycker det är snyggt och kul finns oerhört kitschiga golvlampor. I alla dess former, bara fantasin sätter stopp. Hästar i naturlig storlek, strålkastare, gatlyktor. Det finns någonting för varje smak och för den som vågar göra något annorlunda i sitt hem. Varianter som man tänder genom att bara nudda vid stången har blivit populära bland dem som gillar häftig design. Dimmerfunktion har varit omtyckt länge och kan om man vill också monteras fast i efterhand på valfri lampa.
Hitta golvlampor på nätet - spara tid

Det finns idag ett riktigt bra utbud av olika golvlampor på internet. Sätt dig framför datorn och klicka runt på olika möbelsajter i lugn och ro medan du bestämmer dig, läs måtten och all annan nödvändig information direkt på sajten innan du bestämmer dig och fundera, mät och läs igen. Kan du inte hitta en ny lampa på nätet så finns alltid Blocket. Men vill du göra ett riktigt fynd är Tradera en bra plats för golvlampor. Det finns i skrivande stund riktigt många inne och du kan, om du har tur, få dem till en bråkdel av vad de säljs för i butik. Nuförtiden är det hög omsättning på folks möbler i hemmet och många tröttnar fort och vill byta ut sina grejer mot något nytt. Det kan vändas till din fördel i form av fantastiska fynd. Dessutom kan man på så sätt få syn på något man aldrig hade kunnat tänka sig vilket vidgar vyerna och gör inredningen mer spännande. Där säljs även prylar till fast pris av olika företag. Då gäller som vanligt returrätt (kolla upp med respektive säljare exakt vilka regler just de har). Men gör lite research innan för att kontrollera vad som är ett bra pris för just den typen av lampa. Allt som säljs på Tradera är naturligtvis inte billigt.
Lantligt, mysigt och shabby chic

Mitt bland alla designlampor och den enkla, futuristiska stilen finns även lantliga golvlampor för den som letar efter det. Mysigt, hemtrevligt med lite färg och mönster. Vad sägs om blommor? Den som gillar det lantliga måste få bejaka det. Kanske blir man nostalgisk när man tänker tillbaka på morföräldrarnas hem? En tid långt innan de lite kyliga homestagingtrenderna började synas även hemma hos folk. Varför inte blanda lantligt med mer moderna stilar, så får vi shabby chic.